Naslovna > Talijanski jezik > Certifikati talijanskog jezika

Certifikati talijanskog jezika

Postoje 3 najpoznatija certifikata o poznavanju talijanskog kao stranog jezika: CILS, CELI i PLIDA.Sva 3 certifikata dokazuju sposobnost izražavanja i komuniciranja na talijanskom jeziku, te su usklađeni sa standardima Europskog referentnog okvira (CEF). Također sva 3 certifikata su priznata od strane talijanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Organizator PLIDA (Certificato di competenza in lingua italiana) ispita je Società Dante Alighieri, te se ispiti provode pri njihovim centrima. Ispit se sastoji od 4 dijela: slušanje, čitanje, pisanje i usmena produkcija.

CELI (Certificato di conoscenza della lingua italiana) organizira Sveučilište za strance u Perugi i moguće ga je polagati 3 puta godišnje (u ožujku, lipnju i studenom).

Sveučilište za strance u Sieni stoji iza najpopularnijeg certifikata, certifikata CILS (Certificazione di Italiano come Lingua Straniera). Ispit CILS se sastoji od 5 dijelova: slušanje, razumijevanje teksta, analiza strukture komunikacije, pismeni dio i usmena produkcija. Ispite sastavlja i ispravlja Sveučilište u Sieni. Osim u Sieni može se polagati pri Talijanskim Institutima za kulturu u svijetu, pa tako i u Zagrebu. Ispiti se održavaju 2 puta godišnje (početkom lipnja i početkom prosinca). Također ako imate položeni CILS 2, vrata talijanskih fakulteta su vam otvorena (ne trebate polagati nikakav dodatni test poznavanja talijanskog jezika).

Polaganje jednog od ovih ispita za dobivanje certifikata o poznavanju talijanskog jezika kao stranog jezika preporučuje se osobama koje:
-žele raditi u Italiji
-žele studirati u Italiji
-žele živjeti u Italiji
-žele raditi u talijanskoj firmi
-žele imati međunarodni certifikat o znanju talijanskog jezika
-žele pratiti svoj napredak u učenju talijanskog jezika
-žele se motivirati za daljnje učenje talijanskog jezika

Kontaktirajte nas

AZZURRO
CENTAR TALIJANSKOG JEZIKA
pri Institutu Sputnik

Trg Francuske Republike 14
(ulaz sa zapadne strane)
10 000 Zagreb
+385 (0)1 376 40 34
+385 (0)91 971 44 94
Facebook
Facebook
Cjenik
Cjenik
Kontakt
Kontakt