Naslovna > Talijanski jezik > Najčešća pitanja o učenju talijanskog

Najčešća pitanja o učenju talijanskog

1. Je li talijanski jezik težak?

Talijanski jezik nije težak i vrlo se lako uči, no, potreban je ipak malo veći angažman, ukoliko želite dovesti znanje talijanskog jezika na zavidnu razinu, odnosno dalje od A2 stupnja. Točnije, uz dolazak na tečaj i predanost na satu, dobro bi bilo pisati domaću zadaću (na nižim stupnjevima), dok je na višim stupnjevima, uz, dakako, poneki zadatak, vrlo važno biti izložen jeziku putem interneta, filmova i serija, a svakako bi bilo dobro ponekad zatražiti i dodatan materijal kod svog profesora.

2. Učio/la sam talijanski jezik u srednjoj školi prije 10-20 godina (i više). Jako puno ga razumijem, ali mi ga je teško pričati. Trebam li ga početi učiti od početnog stupnja?

Ukoliko mislite da niste za početni stupanj, bez obzira na razlog, svakako se javite za besplatno testiranje unutar Azzurro centra pa ćemo zajedno doći do rješenja. Samo razumijevanje nekog jezika, može uvelike pomoći pri učenju, iako možda niste aktivni govornik istog.

3. Koliko mi stupnjeva treba da naučim pričati na talijanskom jeziku?

Talijanski jezik se “porpriča” od samih početaka učenja, zahvaljujući njegovoj melodioznosti. U Azzurro centru nastava se temelji na konverzaciji i polaznik već od prvog sata govori na stranom jeziku. Najčešće polaznici budu zadovoljni s postignutim znanjem na B1, no mnogi odluče i dublje ući u jezik i dolaze do visokih B2 ili čak C1 stupnjeva.

Za sva dodatna pitanja nam se slobodno javite!

Kontaktirajte nas

AZZURRO
CENTAR TALIJANSKOG JEZIKA
pri Institutu Sputnik

Trg Francuske Republike 14
(ulaz sa zapadne strane)
10 000 Zagreb
+385 (0)1 376 40 34
+385 (0)91 971 44 94
Facebook
Facebook
Cjenik
Cjenik
Kontakt
Kontakt