Pitanja o učenju talijanskog

Je li talijanski jezik težak?

Talijanski jezik nije težak i vrlo se lako uči, no, potreban je ipak malo veći angažman, ukoliko želite dovesti znanje talijanskog jezika na zavidnu razinu, odnosno dalje od A2 stupnja. Točnije, uz dolazak na tečaj i predanost na satu, dobro bi bilo pisati domaću zadaću (na nižim stupnjevima), dok je na višim stupnjevima, uz, dakako, poneki zadatak, vrlo važno biti izložen jeziku putem interneta, filmova i serija, a svakako bi bilo dobro ponekad zatražiti i dodatan materijal kod svog profesora.

 

Učio/la sam talijanski jezik u srednjoj školi prije 10-20 godina (i više). Jako puno ga razumijem, ali mi ga je teško pričati. Trebam li ga početi učiti od početnog stupnja?

Ukoliko mislite da niste za početni stupanj, bez obzira na razlog, svakako se javite za besplatno testiranje unutar Azzurro centra pa ćemo zajedno doći do rješenja. Samo razumijevanje nekog jezika, može uvelike pomoći pri učenju, iako možda niste aktivni govornik istog.

Koliko mi stupnjeva treba da naučim pričati na talijanskom jeziku?

Talijanski jezik se “propriča” od samih početaka učenja, zahvaljujući njegovoj melodioznosti. U Azzurro centru nastava se temelji na konverzaciji i polaznik već od prvog sata govori na stranom jeziku. Najčešće polaznici budu zadovoljni s postignutim znanjem na B1, no mnogi odluče i dublje ući u jezik i dolaze do visokih B2 ili čak C1 stupnjeva.

Za sva dodatna pitanja nam se slobodno javite!

IMATE PITANJE?

Niste našli odgovor?

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za proces učenja talijanskog slobodno nam ga postavite!

Postavite nam svoje pitanje
Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.