Na Zagreb Film Festivalu su se pojavile i naše grupe talijanskog jer se prikazivao film koji je nominiran i za Oscara i koji je vrijedilo vidjeti.

Ukratko o filmu:

Godine 1971. na popularnoj plaži u blizini toskanske luke Livorno zgodnu Annu (M. Ramazzotti) nagovore da sudjeluje na izboru za miss. Ona pobjeđuje, a njezin ljubomorni muž Mario (S. Albelli) bijesan je zbog pažnje koju joj posvećuju razni ‘galebovi’. Njihovog 8-godišnjeg sina Brunu (G. Bibbiani) užasava cijeli taj spektakl. Jedino Valeria (G. Burgalassi), njihova mlađa kći, uživa u svemu tome. Radnja se seli u sadašnje vrijeme: Brunu (V. Mastandrea) zove Valeria (C. Pandolfi) i kaže mu da je njihova majka (S. Sandrelli) bolesna. Bruno isprva pokušava izbjeći odlazak u Livorno, ali napokon pristaje. To putovanje budi u njemu slatka i gorka sjećanja.

Film je oduševio naše polaznike talijanskog, a druženje se nastavilo i nakon filma.

S nestrpljenjem očekujemo nove, ali i stare talijanske filmove na repertoaru zagrebačkih kina kad vas opet vodimo na projekcije.

Podijeli članak

Želiš biti u toku s novostima?

    Koristimo kolačiće

    Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

    Više o kolačićima.